BOMBEN: “Enkelserier” är negativt för svensk fotboll

Dela på facebook
Dela på twitter

Div. 2 herrar, div. 3 herrar och div. 1 damer


Seriestart för division 2 herrar, division 3 herrar och division 1 damer senareläggs till sommaren (start mitten av juni) och dessa serier spelas som enkelserier med synkronisering mot distriktsserierna. Detaljfrågor kring exakt seriestart och spelordning återkommer till föreningarna i inledningen av april.


Beslutet att genomföra dessa serienivåer som enkelserier tas som en sista utväg utifrån myndigheternas prognoser för kring smittspridningen under april/maj och för att inte tvinga föreningarna att med förskjuten seriestart spela oavbrutet varje helg under sommar och höst.


Vad tycker vi om beslutet från SVFF gällande enkelserier? Hur tänker de berörda föreningarna gällande detta? Nu har man inte råd att göra dem enkla misstagen. Varje poäng är superviktig och hur får man spelarna hitta formen i juni?


Beslutet offentliggjordes idag och klubbarna har inte hunnit smälta detta. Den stora frågan är om klubbarna är eniga om att spela enkelserier? Helt plötsligt har man inte råd att tappa poäng, man får inte få skador på nyckelspelare och blir det samma typ av fotboll som det hade blivit med dubbelmöten?


Jag personligen tror att fotbollen kommer lida av detta. Klubbarna är så fokuserade på att vinna matcher och glömmer gärna att utvecklingen är minst lika viktig. Hur utvecklas svensk fotboll om lagen bara är fokuserade på att vinna matcherna till vilket pris som helst? Hur blir det med utvecklingen kring dessa kommande elitspelare?


Tyvärr så kommer det drabba de spelarna som är mest beroende utav sin utveckling. Unga killar som gör debut som 17-18 åring i div 2 och blir tillsagda att “jag skiter i hur du spelar, vi ska vinna”. Väldigt många U-landslagspelare som spelar i damer div 1, ska de få höra “Ut och vinn nu eftersom vi behöver 3 poäng” istället för att få en utveckling kring dessa 16-17-18 åringarna.


Självklart så går hälsan före fotbollen men samtidigt så är detta en nödlösning som jag inte tror blir bra för någon part.

BOMBEN: Finns det någon rättvisa att spela en “enkelserie”?

Relaterade artiklar