HIF Karlskrona åkte på tung förlust mot Kungälv

Dela på facebook
Dela på twitter

En “fyrapoängare” där kampen om kvalplatser var i potten. Att nu Kungälv är det enda laget som slagit HIF två gånger gör att de är uppe på samma poäng. Matchen i Kungälv slutade med hemmaseger med 29-26.


En bra inledning av HIF förde upp laget till ledning med 4-6 efter dryga åtta minuter. Fem minuter senare var det 6-6 och Kungälv hade momentum. Under andra delen av första halvlek var det ett ställningskrig även om HIF hela tiden låg i förarsätet. HIF hade chansen att gå till 15-13 men missade och två sekunder innan pausvilan kvitterade Kungälv till 14-14.


Kungälv fick en drömöppning samtidigt som HIF fick slita hårdare för målen. Det var jämnt fram till 22-22 när sedan Kungälv ryckte och gjorde fyra raka mål. I den perioden var Kungälvs försvar väldigt bra, samtidigt som HIF:s anfall gick i stå. Det var ett ryck som HIF aldrig reste sig efter. Hemmalaget kunde kontrollerat vinna med 29-26 och lagen har nu samma poäng; 24 stycken till antalet. Eftersom Amo slog Kärra under söndagen är HIF nu nere på femte plats.


Nästa lördag ges chans till revansch då gästerna heter Lindesberg. Senast lagen möttes förlorade HIF och visst finns revanschlustan.

Plusbetyg:
+++
Erik Borgenhäll – Jämnast över 60 minuter.

++
Gustaf Banke – Första halvlek var väldigt bra, andra lite tuffare.

+
Tobias Nordahl – Som bäst på V9 men användbar även i mitten där han spelade en del.


Målskyttar HIF Karlskrona:
Tobias Nordahl, 6
Erik Borgenhäll, 5
Viktor Ahlstrand, 4
Jack Månsson, 4
Linus Fernebrand, 3
Armi Pärt, 1
Linus Andersson, 1
Calle Ekberg, 1
Robin Håkansson, 1


Foto: Torbjörn Sunesson

Relaterade artiklar