HIF Karlskrona tar emot Linköping

Dela på facebook
Dela på twitter

I morgon fredag väntar ännu en måstematch för HIF Karlskrona. Serien börjar dra ihop sig och av de sju återstående matcherna har laget antagligen inte råd med någon förlust, även om Amo har svårare schema kvar. En vinst mot morgondagens motståndare RP Linköping är som sagt ett måste.


Inledningen av 2020 har gått enligt plan, med tre segrar av fyra möjliga, mot på förhand riktigt tufft motstånd.
– Ja, jag tycker starten har varit riktigt bra. Vi inleder med att slå starka Bajen och Rimbo ganska lätt på hemmaplan och vinner senast mot Skånela. Enda plumpen är mot Aranäs och de är serieledare. Fyra topplag och vi vinner mot tre av dem, det är bra, säger Mikael Sandström från HIF Karlskronas sportgrupp.


Och nu är det sju matcher kvar. Finns där någon nyckelmatch?
– Det är många tuffa matcher kvar. Gäller verkligen att ta en match i taget. Men givetvis blir ju Amo borta en lite extra viktig match. Skönt att vi verkar få med oss en full buss av fans dit., fortsätter Sandström.


Morgondagens motståndare RP Linköping, hur ska ni slå dem?
– Det gäller att vi går in med rätt inställning och inte bjuder dem på något. Om vi håller misstagen nere och gör det vi ska, då vinner vi, avslutar Mikael Sandström.


Som tidigare kommunicerat så saknas Calle Ekberg på grund av avstängning och Nicklas Grundsten gör en minicomeback. Kaptenen Viktor Ahlstrand saknas också med stukad fot. Röntgen gav bra besked inför framtiden. Frågetecken finns även på Erik Borgenhäll och Robin Håkansson.


Foto: Torbjörn Sunesson

Relaterade artiklar