HIF Karlskronas säsong är över

Dela på facebook
Dela på twitter

I tider av coronavirus spelade HIF Karlskrona sin sista hemmamatch inför tomma läktare. Klubbens kampanj med “hemmabiljetter” blev en succé och det såldes hela 1897 biljetter. Troligtvis kände laget stödet och krossade gästerna Torslanda. Som visserligen hade sin bäste målvakt på bänken, Hayder Al-Khafadji, som nästa år spelar i just HIF.


Att det gav plåster på såren för föreningen är också glasklart. En match med 1500 besökare skulle gett mer än de 94 850 kronorna (1897 x 50) men här visar idrotten sig från sin bästa sida. “Det här gör vi tillsammans”. Både FK Karlskronas och Karlskrona HK:s a-trupper samlade ihop pengar och just de här banden mellan konkurrerande föreningar i Karlskrona, det är nog väldigt ovanligt. I alla fall när det är på semi-professionell nivå. Och visst är idrotten det där kittet som håller ihop vårt samhälle?
Och det visar sig som allra mest och bäst när det krisar. Vi minns bland annat när Sillhövdas kassör tömde kassan. En hel bygd, en fotbollsrörelse och en halv kommun gick samman och räddade Holmsjöföreningen.


Tillbaka till HIF Karlskrona då… Deras säsong är över i och med en femteplats i serien.
Hur bra eller dåligt är det?
Om frågan ställdes inför säsongen så hade svaret blivit någonstans kring “Underkänt”.
Med tanke på den usla starten som laget hade så blir nu svaret ungefär “Okej”.


Laget är inte färdigt för Handbollsligan och då är det bättre att de får spela ihop sig till nästa år. Med rätt nyförvärv så kan det bli en rolig nästa säsong. Och vem ser inte fram emot matchen när #hemmabiljetten ska lösas in. Då blir det drag i hallen och bland annat ska ju Sebastian Halle i FK Karlskrona få ställa sig i handbollsmålet. Det blir en fest!


Foto: Compani 56

Relaterade artiklar