HIF krossade Boden med femton mål

Dela på facebook
Dela på twitter

En rekordartad bortamatch i reslängd gav uppåt målrekord i antal mål gjorda. HIF Karlskrona var det klart bättre laget och vann med hela 28-43 (16-22).


När Boden var på besök i Karlskrona hängde norrbottningarna med i en halvlek. I Boden behövde de gulsvarta från Karlskrona cirka 20 minuter för att på riktigt hänga av dem. 10-15 där och känslan var givetvis att det bara skulle bli mer. Tio minuter senare är det 16-22 och halvtid.


Visst gjorde halvtidsvilan gott för trötta hemmaspelare som nu orkade vara med i tio minuter till; 23-28. Sen var det HIF-show för hela slanten. Armi Pärt och Erik Borgenhäll firade många mål och var högst bidragande med nio mål vardera. Till slut blev avståndet hela 15 mål, vilket inte ska underskattas när serien drar ihop sig. Och om vi på SportOn får sia lite så kan det mycket väl vara på målskillnad det avgörs i slutet..


Sammanfattningsvis gör HIF en bra match anfallsmässigt men med lite mer att önska bakåt. Vinsten skrevs till 43-28 och två härliga poäng in på kontot.


Med en match mer spelad än lagen runt omkring (som möter varandra) har nu HIF bara en poäng upp till fjärdeplatsen. Nu väntar julledighet och nästa match den 3/1 är en riktig höjdare! Då gästar serietvåan Hammarby Brinova Arena och just nu har HIF Karlskrona ett fint julerbjudande till er alla: Köp biljett till matchen innan den 23/12 och gå två för en!


Plusbetyg:
+++
Armi Pärt – 9 mål från estländaren stack ut.

++
Erik Borgenhäll – En pådrivare som nu också stod för 9 mål.

+
Uros Tomic – Han är i bra slag just nu och satte även två mål framåt.


Målskyttar HIF Karlskrona:
Armi Pärt, 9
Erik Borgenhäll, 9
Jack Månsson, 6
Viktor Ahlstrand, 5
Linus Fernebrand, 3
Linus Andersson, 3
Tobias Nordahl, 3
Robin Håkansson, 2
Uros Tomic, 2
Alfred Olsson, 1

Relaterade artiklar