Ny målvakt klar för HIF Karlskrona

Dela på facebook
Dela på twitter

Idag presenterade HIF Karlskrona att Hayder Al-Khafadji är den som kommer att ersätta som målvakt kommande säsong i HIF-målet, efter att Gustav Banke valt att flytta tillbaka till Kristianstad.


Al-Khafadji kommer närmast från allsvenska konkurrenten Torslanda, men har ett förflutet i Redbergslids IK i Handbollsligan. I RIK var han hopplös tvåa bakom supermålvakten Tobias Thulin. Han flyttade till Torslanda för att få rejält med speltid och har inte gjort någon besviken.
– Att få målvakterna på plats i en handbollstrupp är alltid ett viktigt steg. Med Hayder hoppas vi få en målvakt med stort engagemang, mycket vilja samt en portion erfarenhet. Han är lite annorlunda i spelstilen mot vår målvakt Uros Tomic och det tror vi kan passa laget som helhet. Vi är väldigt glada att Hayder valt att komma till oss, säger HIF Karlskronas sportchef Tobias Karlsson.


Al-Khafadji själv längtar efter att få springa in i Brinova Arena nästa säsong.
 – Det känns bra att komma till en klubb med ambitioner. Jag är förväntansfull och det ska bli kul att komma igång med laget. Det känns även kul att få spela inför en sådan häftig publik som finns i Karlskrona, säger Hayder Al-Khafadji.


Kontraktet gäller i två år.

Relaterade artiklar