Gör Larsson en Höök och Bävergaddar på KHK:s forwards…

Dela på facebook
Dela på twitter

Foto: Magnus Arwidson

Det var en magisk säsong 2012-13 när KHK lånade in 19 spelare i laget och självklart berodde det på skador och att man var pressade men samtidigt var det en galen tid då man saknade en mer långsiktig strategi och inte en situation där man plockade upp spelare längs med vägen när man var på väg till match.

Sportchef Larsson lånar in en hel del spelare i laget just nu så jag var ju tvungen att fråga om han är på väg att göra en Höök och varför man inte släpper in egna juniorer. Svaret är att den bedömning man gör i detta täta matchandet som är just nu är att man absolut släpper upp egna juniorer men att antalet  skadade och hemvändande inlånade spelare (Linus Cronholm)  just nu är för stort för att bara fylla på med egna. Hade det handlat om enstaka spelare så klarar man det från de egna leden utan problem för där finns bra skills sa han.  

Ok, jag förstår själv läget men kan ändå tycka att här har KHK sin stora chans att vara attraktiv för duktiga juniorer som inte får chansen i SHL utan enbart spelar i J20-Superelit att ge dom en bra plan med spel i Allsvenskan i KHK så kan man istället låna in spetsspelare om det skulle behövas. Att värva rätt spelare till J20 är avgörande. Ja, jag vet att det är lätt att sitta vid sidan om och bara tycka utan något ansvar och koll på vardagen i laget men så är det ju.

Bävergaddar på Forwards i Karlskrona HK

Då var det som vanligt dags att sätta Bävergaddar på forwards i årets trupp och det är banne mig inget lätt. Tycker att forwardsbesättningen är otroligt jämn där många av spelarna är väldigt lika men fart och inställning har dom.

Antalet Bävergaddar betyder enligt nedan.


5 Bävergaddar – för bra för Hockey Allsvenskan4 Bävergaddar Toppspelare i Hockey Allsvenskan

3 Bävergaddar – Godkänd

2 Bävergaddar – Håller men har och jobba på

1 Bävergadd – Ej godkänd

4 Bävergaddar                  Niklas Johansson

Niklas har varit en toppspelare i HA några säsonger nu och han fortsätter att vara så. Han leder interna poängligan, är lagkapten och känslan är att om han vill så har han många år kvar på denna nivån. Tycker även att han jobbar stenhårt ute på banan och är sådär lite gott småirriterad ute på banan.

4 Bävergaddar                  Viktor Liljegren

Han är stark, snabb, har bra färdigheter och verkar vara en kanonkille på alla vis. En av få spelare i dagens KHK som jag tror har chansen att om 1-2 säsonger spela i SHL. Tycker att han visar även när allting inte klaffar hur viktig han är för laget. Skulle jag vilja se något mer är det nog att han skall förstå hur bra han är.

3 Bävergaddar                  Janne Kivilahti

Kivilahti är bra och gör en klart godkänd insats i match efter match. HA är hans nivå och där  gör han skillnad. Det är viktigt att ha de där fullblodsproffesen som man vet vad man får ut av match efter match. Har han dippat någon gång så sätter Lusth han på bänken men nästa match är han där igen.

3 Bävergaddar                  Johannes Johansson

Eftersom han varit en hel del skadad så är detta kanske i överkant men han har farten som gör han unik och hans uppoffrande spel gör att han hela tiden är farlig för motståndarna. Har förmågan att dra isär ett motståndarlag.

3 Bävergaddar                  Linus Karlsson

Hade Linus haft skridskoåkningen hade han varit på väg mot 5 Bävergaddar för hans skills med klubban, sargspelet och hans sätt att läsa spelet är riktigt bra. Tar han tag i skridskoåkningen och ändrar på det som behövs ändras på så kan han bli hur bra som helst.

3 Bävergaddar                  Jesper Persson

Jesper har tagit steget från div 2 till att vara en gedigen Allsvensk spelare utan problem. Han har sköna moves ute på banan och kan göra det där lilla extra. Man kan säga att han egentligen är lagets ende lirare. Får han upp fysiken några snäpp kan han bli grymt bra.

3 Bävergaddar                  Axel Lindström

Lite av en fältherre och är redan riktigt bra därute. Har allt som krävs för att blir riktigt bra så det han egentligen behöver just nu är att ta för sig mer och få till poängskörden en nivå till.

3 Bävergaddar                  Mikael Roslund

Lurig, teknisk och har presterat bra med poäng i div 1 tidigare. Lite mer fysik och han absolut kan ta nästa steg och bli en toppspelare.3 Bävergaddar Lukas Enqvist

Lukas är riktigt stabil och en lagspelare som gör jobbet varje dsg. Bra tekare vilket inte är minst viktigt och är redan en stabil Allsvensk spelare.

3 Bävergaddar Philip Rondahl

Rondahl är en även han en gedigen Allsvensk spelare. Känns stabil och en spelare som är där och gör jobbet hela tiden. Känns ändå som att han har ytterligare en nivå i sig.2 Bävergaddar                  Hugo Leufvenius

Hugo är en kraftfull spelare som skulle behöva mer fart. Jag gillar hans sätt att ta pucken till mål men några kg ner så han istället blir lite rörligare och får mer fart skulle göra underverk. Oavsett så har han en riktigt skön uppoffrande spelstil och han håller men behöver lite tid på sig för att ta nästa steg.

2 Bävergaddar                  Hampus Karlsson

Han är bra, behöver bara få mer tid, fysik och utvecklas så som man gör i hans  ålder. Fortfarande junior (2001) och grymt bra sett utifrån det.

2 Bävergaddar                  Samuel Solem

Ung spelare (20 år) som har bra fart och skills men behöver få ut allt slit i lite mer poäng. Han är riktigt nära 3 Bävergaddar och kommer säkert ta sig dit inom kort.

Tycker att KHK har en forwardsbesättning som innehåller mycket ambition att ta sig vidare i karriären, bra fart och inställning men det är även ett gäng som behöver hitta en högre lägstanivå och jämnhet i prestationen men när man spelar bra då gör man det riktigt bra.

Ha det

Mikael Johansson

Relaterade artiklar