NKT ARENA GATE DEL 5 – Då var det i mål…

Dela på facebook
Dela på twitter

Foto: Magnus Arwidson

Då var Karlskrona Kommun och KHK överens om hur hyran skall se ut fram till år 2025. KHK går från en hyra på 2.3 miljoner till 300.000 kronor vilket självklart kommer ge klubben helt nya förutsättningar. Man slipper i det nya avtalet att betala för entre-ytan, jumbotronen och man tappar restaurangen som skall bli skolmatsal men det kommer man säkert kompensera genom att bygga en egen restaurang där “Puckat” finns. Det troliga är att man öppnar upp väggen och gör en restaurang där det är ståplatsläktare vilket ju vore en kanonlösning.

Finns det då några vinnare och förlorare i detta? I mitt tycke så är relationen mellan politikerna och KHK det som tagit mest stryk för man skulle kunnat lösa detta på ett mycket bättre sätt i en nära dialog. Självklart är KHK en vinnare med den nya hyresnivån och vi hoppas att detta möjliggör att klubben har förutsättningar att tjäna pengar och kunna satsa i en mer offensiv anda än man gjort de senare åren.


Vi vet alla att den stora boven i detta är SHL och de såg i alla fall till att inte göra om sitt misstag när det gällde IK Oskarshamn utan “lex NKT Arena” såg i alla fall till att dårskapen inte fick fortsätta ute i landet. Nu skall det bli spännande att följa hur KHK kommer agera i framtiden när det gäller kommande förändringar i arenan.

Ha det

Mikael Johansson

Relaterade artiklar