Summering – halva serien avklarad för KHK, ingen hybris i Mjällby och NHL coacherna…

Dela på facebook
Dela på twitter

Foto: Magnus Arwidson

Hockey allsvenskan och KHK har nu tagit sig igenom halva serien och man ligger på en sjunde plats vilket man måste säga är klart godkänt. Själv har jag tippat laget på en åttonde plats så man ligger alltså bättre till. I tipsen från Cmore experterna Mike Helber och Harald Luckner så tippade de KHK näst sist och sist så visst har man gjort det bra.

Årets största besvikelse är självklart AIK som ligger tvärsist men även lag som Södertälje och Mora ligger långt under förväntan. Seriens klart bästa lag är Björklöven och de verkar ganska så ohotat vinna serien. Söder, Wiklund, Lundberg, Deilert och Crandall är ju alla KHK-bekantingar som alla är riktigt bra HA-spelare.

Om man tittar lite på statistiken så speglar man ganska så mycket den placering man har men visst finns det en klar förbättringspotential i Power Play där man har en målprocent på 13,41% vilket skall jämföras med dom bästa som är Björklöven och som har 30,63%.

I Boxplay har man att man klarar 77.01% av alla boxplay vilket kan jämföras mot dom bästa som även här är Björklöven som reder ut 90.67% av sin boxplay. Med andra ord om man får koll på “speciel teams” så har man en klar möjlighet att röra sig uppåt i tabellen.

Ingen Hybris i Mjällby – kan ändå tycka det är OK att Mjällby säger nej tack om man tycker att pengen sticker iväg för mycket när det gällde tränaren Milos. Han är säkert värd mycket pengar men man jobbar med de förutsättningarna man har i sin budget, det är inte mycket konstigare än så.

NHL Coacherna ryker en efter en och Toronto Maple Leafs förre tränare Mike Babcock verkar vara en riktig galning. Vetlandasonen Johan Franzen säger att det är den hemskaste människan han träffat och det säger en del om hur man ser på spelarna i NHL. Finns nog snart en stor möjlighet att fler och fler tränare från Europa kommer över liksom spelarna har invaderat och lyft ligan.

Mikael Johansson

Relaterade artiklar