Dags för andra derbyt, krisen på väg och vad kommer gälla…

Dela på facebook
Dela på twitter

I morgon är det dags för andra derbyt och denna gången är det KRIF som KHK skall möta. Jag kan förstå om alla nya spelare inte riktigt förstår vad som står på spel speciellt nu när de inte får uppleva kampen på läktaren men historien visar på fulla hallar och storebror och lillebror komplex som ju alltid är en skön förutsättning i ett derby.

I KRIF är ikonen Andreas Nordfeldt den som visat bäst poängform och det är ändå en signal kring dagens KRIF. Jag tror det kommer bli en stenhård fight och att målvakten kommer avgöra hur det kommer gå.

Tobbe Karlsson som har fått många av de ledare som han tog till KHK att återigen återsamlas i KRIF har säkert bara seger i sikte men jag är övertygad om att Lusth och hans gäng vill vara med och slåss om det.

Krisen är på väg…

Många klubbar är i kris och det gäller inte enbart för hockeyn utan rakt över. KHK:s klubbchef säger att man har kontroll fram till december men redan är det klubbar som inte klarar av att betala ut löner och man försöker hitta alla möjliga vägar i detta.

Jag kan bara hoppas att klubbarna inte sätter sin egna existens i fara utan att man lyckas stoppa kostnadsflödet (läs löneflödet) i tid och jag tror den närmsta tiden kommer kasta tillbaks division 1 till läget som var på -70 och -80 talet då jobb, familj och träning var ett pussel att få ihop. Jag tror en hel del klubbar redan är där och det är bara att härda ut.

Vad kommer att gälla…

Frågan är när den första allsvenska klubben i hockey ställer in sin verksamhet? Signalerna finns där redan och när man spelar i en riksserie med spelare som är proffs och inte har några stora TV-pengar eller sponsorer av dignitet så går det undan i ekonomin.

Den stora frågan är bara vad som kommer gälla, med vilka förutsättningar i ekonomin kan en klubb lira i HA. Är det fram till en konkurs eller är det tidigare än så. Ingen gillar det faktiska läget just nu och det kommer bli ett krig på plan och utanför som väntar de flesta föreningarna.

Ha det

Mikael Johansson

Relaterade artiklar