Förlust i hetsigt kommunderby för Jämshög

Dela på facebook
Dela på twitter

Förra säsongen spelade både Jämshög och Union i division 5 där båda möten lagen emellan slutade oavgjort, igår möttes lagen igen inför bra med publik på Öllervallen i Näsum. Denna gång var det nykomlingarna i division 4 Union som drog det längsta strået i en hetsig träningsmatch. Efter matchen ställde vi ett antal frågor till Joel Gustavsson tränare i Jämshög.


Först och främst, vad anser du om försäsongen för er del så här långt? 
– Som en försäsong brukar se ut tycker jag, med väldigt varierande prestationer. Under försäsongen har vi nästan enbart mött lag från högre divisioner vilket är väldigt lärorikt för oss inför säsongen. De inledande matcherna har vi fått prioritera försvarsspelet vilket vi gjorde bra. Senaste matcherna har vi fått träna mer anfallsspel. Resultatmässigt har det gått bra, samtidigt så vet jag att det finns mer att plocka ut av laget framförallt i anfallsspelet.


Ni har ju värvat ganska friskt inför säsongen och bland annat plockat in André Leanderson som gjort mängder med mål i Bromölla, vad är ambitionen med denna säsong?
– Jag är nöjd med truppen vi har satt inför säsongen. Vårt mål med säsongen är att vi vill vara ett topplag. Alla spelare måste dock underkasta sig hårt arbete för att vi ska lyckas med detta. Fotboll är inget självspelande piano.


Om vi kollar på lördagens match mot Union, vad har du för kommentar till den?
– Gårdagens match är väldigt svår att analysera enligt mig. Vi får en 2-0-ledning när egentligen Union är det spelmässigt bättre laget. När vi sen har momentum i matchen så är det istället Union som gör två snabba mål. En första halvlek där Union är det bättre laget men det är ganska jämnt chansmässigt. I andra halvlek tycker jag det är hafsigt spel från båda lagen och ingen riktig struktur. Vi skapar dock mer chanser enligt min bild av matchen i andra halvlek. Union vinner dock matchen och det tycker jag att de gör för att de är hetare och vill vinna mer än oss. Det laget brukar ofta vinna matcher.


Finns det något du tar med dig från matchen?
– Det var nyttigt för oss att få träna på en annan typ av försvarsspel som vi inte mött tidigare, samt att vi behöver jobba vidare med att vara mer konstruktiva i vårt anfallsspel.


Finns det någon spelare i ditt lag som du vill framhålla denna match?
– Nej inte denna match, jag vet att alla kan plocka fram mer av sig själva, lite beröm skulle jag i så fall vilja ge Linus Olofsson i målet som fick hoppa in helt oförberedd när Daniel skadade sig, avslutar Joel Gustavsson.


Foto: Jämshögs IF

Relaterade artiklar