Första poddtipset kring träning och första simpasset

Dela på facebook
Dela på twitter

 

Nu är det högtid för mig att tipsa om träningspoddar som utlovat. Tänkte dock bara fokusera på en podd i detta inlägget så tar vi resten senare. Det blir så himla långt inlägg annars känner jag. Min starka sida är inte att hålla mig kort har jag insett 😊

 

För det första så är jag väldigt ’’smal’’ i mitt lyssnande av poddar. Jag lyssnar bara på poddar där jag känner att jag kan lära mig något och oftast (nästan enbart) handlar det om träning. Jag tror inte på att man är experten och någonsin är fullärd. Jag gillar att sätta ihop egna erfarenheter med andras teorier och erfarenheter och forskning. Det värsta är att ju mer man lär sig ju mer förstår man hur lite man kan. Man inser lixom hur komplext allting är. Jag vet inte hur många böcker jag läst om träningslära och hur många timmar jag har vridit och vänt på teorier med andra träningsnördar i min närhet och alla tusen googlingar jag gjort.

 

Några som jag dock tycker förklarar en hel del kring träningslära på ett roligt och enkelt sätt är Lovisa ’’Lofsan’’ Sandström och Jessica Almenäs i deras podd ’’Träningspodden’’. Är man inte superinsatt i träningslärans värld men vill lära sig lite mer kring tärning så är detta en perfekt podd att börja lyssna på. Dom är uppe i snart 200 avsnitt och jag kan säga att jag inte har lyssnat igenom alla och att kvalitén i avsnitten varierar, vissa har mer fokus på deras liv i stort och deras egna träning och livspussel medans andra avsnitt är lite mer inriktade på just träningslära. Men ändå en skön mix och man blir oftast glad av avsnitten och det blir mycket snack om kvinnokroppen och träning. En lättsam podd med andra ord som ofta får följa med i lurarna på mina lånpass.  För er som är intresserade av gravidträning och träning efter förlossning så har jag plockat ut de avsnitt där de tar upp detta.

 

Avsnitt: 22, 15, 36, 75, 90, 96, 127 och 152.

 

Det finns kanske fler avsnitt där en och annan minut handlar om detta men de jag precis radade upp är de avsnitten där det diskuteras mest. Och det är just så ni ska se dessa avsnitt, som diskussioner, utifrån Lovisas och Jessicas erfarenheter, både från verkliga livet och utbildningar. Sen är allt individuellt och bara för att något har funkar för Jessica eller Lovisa är det inte så ALLA kvinnor bör tänka eller lägga upp sin träning. Det brukar dom vara ganska tydliga med i sin podd att berätta om. Jag själv håller många gånger med om vad som sägs och andra gånger inte, i vissa fall är det kanske bara för att man inte riktigt förstår sammanhanget i det dom pratar om. Men som sagt, intressanta avsnitt, sen gäller det ju som alltid att vara källkritisk och se till helheten och kontext/sammanhang.

 

Vad händer på min egna front med träningen nu då? Jo…men nu är det 10 dagar sedan jag sprang Växjö maraton och var HÖG på livet! Efter det har jag skrapat ihop 3 vilodagar, 3 lättare styrkepass och 3 korta löprundor samt…..trumvirvel…..TVÅ simpass! Erkänner att motivationen inte har varit lika hög som vanligt men jag är nog bara lite ’’maratonbakis’’ och känner att det är helt okey. Det är 2 veckor nu med lite chillträning, för att återhämta kropp och knopp, innan jag börjar resan mot Ironman Kalmar 2020. Så jag borde nog njuta mer av dessa dagarna nu för jag vet ju vad som väntar! Lite nervös dock att jag har tagit mig vatten över huvudet, låg nästan sömnlös igår undrade varför i h*****e jag har anmält mig till detta spektakel, samtidigt som något i mig är beroende av utmaningar.

 

Har som sagt varit och simmat två gånger nu med blandade resultat. Jag har ju aldrig lärt mig crawla, bröstsim är inga konstigheter, det fixade jag ju plättlätt 3k på Vansbrosimmet utan några problem, men CRAWL förstår jag inte riktigt hur jag ska få till. Under passet igår fick jag inte alls något bra flytläge (säger man ens så?) och andningen ska vi inte prata om, känns som jag svalde halva bassängen. Så känslan just nu är lite skakig inför den 15 augusti 2020 när det är raceday i Kalmar…

 

Det blev ett långt inlägg som vanligt, kanske bättre jag skriver lite oftare här så det slipper bli så långt 😉

 

Ha en fantastisk kväll!

Hoppas ni hinner fånga lite solljus innan det blir mörkt, vilket det blir tidigt nu när vi ställt om klockan. Det påminner mig om att jag måste in och kolla lite resor nu, annars överlever jag inte vintern.  

 

Styrka, svett och kärlek!

// Linda

Relaterade artiklar