HIF Karlskrona: Ekberg ut – Stenberg in

Dela på facebook
Dela på twitter

Det sker mycket i HIF Karlskrona nu. Nu senast en rockad på linjepositionen. Carl Ekberg som gjort ett gäng säsonger i klubben tackade för sig. Ersättaren presenterades dagen efter och det är ingen duvunge. Albin Stenberg med Drott som moderklubb har gjort hela nio säsonger i högsta serien och vunnit ett SM-guld. Nu senast fyra säsonger med Redbergslid.


HIF Karlskronas sportchef Tobias Karlsson har alldeles säkert spelat en stor roll i den affären. Stenberg hade garanterat flera alternativ och väljer alltså att byta västkust mot ostkust. Det är ett klassförvärv som HIF:s sportgrupp nu löst och Tobbe Karlsson är nöjd:
– Att Albin väljer att flytta till Karlskrona och ta en roll i vårt lag tycker vi naturligtvis är enormt roligt. Hans vilja att både själv utvecklas och hjälpa andra att göra det i kombination med både erfarenhet och rutin tror vi passar bra in i truppen. säger Tobias Karlsson i ett pressmeddelande.


Nu är linjepositionen besatt med två nya spelare i Albin Stenberg från Redbergslid och Gustav Jönne från Varberg. Två värvningar från Handbollsligan och HIF menar allvar med sin långsiktiga satsning för att komma tillbaka till Handbollsligan. Albin Stenberg är inne på samma sak:
– Det ska bli väldigt roligt att komma till en stad som andas så mycket handboll som det gör i Karlskrona. Framförallt ska det bli spännande att spela i en så välskött förening med ett ungt lag och få vara med på resan tillbaka till Handbollsligan, säger Albin Stenberg i ett pressmeddelande.

Relaterade artiklar