Kaj Torikka sammanfattar Olofströms IK:s säsong

Dela på facebook
Dela på twitter

Det har nu gått ett antal veckor sedan Olofströms IK avslutade sin säsong i hockeytvåan. Vi har fått tag i Kaj Torikka i sportgruppen och ställde honom ett antal frågor för att utvärdera säsongen och blicka framåt.


Det har nu gått ett par veckor sedan säsongen tog slut, med lite distans till säsongen, hur ser du på er insats?
– Vi gjorde en rejäl satsning på en yngre trupp säsongen som gick. Sett till förutsättningarna i det stora hela är det okej. Skador på ledande spelare, samt att vi inte hade resurser att ersätta dessa spelare. Då kanske vi hade varit i ett annat läge. Men med tanke på rådande omständigheter i världen så är inte hockey högsta prioritet i dagsläget, säger Kaj Torikka.


Hur ser arbetet ut med tränare och trupp till säsongen 2020/21?
– Vi är supernöjda med ledarna från förra säsongen. Förhoppningsvis har vi samma ledare även nästa säsong. För närvarande pågår arbetet med att inventera den egna truppen.


Hur tungt var det för föreningens vidkommande att J-20 inte fick chansen att spela sitt kval mot Elit?
– J-20 hade på pappret den största möjligheten att avancera med en direktplats vid serieseger. Personligen är det min största besvikelse att vi inte fick till det över ett långt seriespel. Visst hade vi förmodligen haft en stor chans i ett kvalspel. Sätter vi det i perspektiv till det som sker i världen just nu så finns det vinnare och förlorare inom idrotten. Vissa drog vinstlotten och vissa drog nitlotten och det är inget att gräva ner sig för.


Har du något minne som etsat sig fast hos dig från förra säsongen?
– Det är väl att jag saknar all slutspelshockey på alla nivåer, jag trodde aldrig att jag var så besatt.


Har du någon hälsning till supportrarna inför kommande säsong?
– Jag kan hälsa att vi nyligen har fått tillskott i sportgruppen av en stor publikfavorit som väljer att gynna föreningen i en annan kostym. Vi kommer presentera honom lite senare men det känns mycket positivt att ha in honom i föreningen igen efter några års frånvaro, avslutar Kaj Torikka.

Relaterade artiklar