KHK:s start, HIF Karlskronas start och FKK:s avslutning…

Dela på facebook
Dela på twitter

Efter fem spelade matcher ligger Karlskrona på en 3:e plats i serien och Topp 5 är målet då man går vidare till Allettan. Man har mött Nybro och KRIF som också tillhör Topp 5 och tagit 1 poäng mot dessa lag så det gäller verkligen nu att man lyckas att prestera mot lagen som ligger på plats 6-12 för det är dessa lagen man behöver slå för att lyckas med sin målsättning.Laget känns helt Ok men man är bara i början av att få ihop ett lag så lyckas man få in en vinnarkänsla i laget så kan man nog växa ordentligt ju mer tid man spenderar tillsammans. Det som visat sig så här långt är att tar KHK ledningen så vinner man och det stämmer nog in ganska så bra på det faktum att man är ett ganska så ungt lag.

Själv skulle jag vilja se ett tuffare spel framför den egna kassen men även framför den offensiva kassen för det är där det händer och aggressiviteten är helt avgörande. Men som helhet en helt OK inledning av serien.

HIF Karlskrona har startat med att ta 3 poäng av 10 möjliga och det är ju inte riktigt den starten som man hade hoppats på. Själv har jag inte sett någon match men när man pratar med folk som varit på plats och följt laget under många år så är intrycket att man inte riktigt lyckas att få till helheten.Nu närmast möter man Kärra och det är en oerhört viktig match som man måste vinna om man vill haka på lagen ovanför i tabellen för annars är risken stor att man halkar efter alldeles för mycket. Fredagen den 23 Oktober smäller det i en match som definitivt har slutspelskaraktär.

FK Karlskrona ligger sist i tabellen och man har enbart vunnit 3 matcher av 23 under säsongen så här långt. Att man skall kunna ta sig upp på en kvalplats på de sista 7 matcherna känns osannolikt utan det gäller nog att nu börja planera hur man skall bygga truppen inför kommande säsong, hur man vill att ledarstaben skall se ut och den nya sportsliga ledningen med Peter Ketzenius i spetsen har en hel del att fundera på.

FK Karlskrona har absolut förutsättningarna att ta sig till Superettan när det gäller det sportsliga men den stora utmaningen i den resan är nog ekonomi och organisation och frågan är om man har kraften att ta de nödvändiga stegen för att lyckas.

Det finns saker att ta tag i när det gäller Karlskrona idrotten och jag är övertygad om att man måste hitta nya vägar att gå för att lyckas tillhöra den yttersta eliten.

Ha det


Mikael Johansson

Relaterade artiklar