Martin Magnusson inför derbyt – en get, en ko, en Ka….

Dela på facebook
Dela på twitter

Blekinges största hockeyprofiler möts ikväll i Soft Center Arena där Krif Hockey tar emot Karlskrona HK. För alla hockeyintresserade vet att Andreas Nordfeldt spelar med nummer 78 på ryggen och att Niklas Johansson har 49.Två centerspelare som leder sitt lag på isen.Hockeyrivaliteten mellan Kallinge och Karlskrona sitter i ryggmärgen hos människor och har hängt med i hur många år som helst. “En get, en ko, en Kallingebo”, körde KIK-klacken när det begav sig.Repliken var: “Kungsmarkstattare” från Krif-klacken.

Det var lite högre i tak förr och folk hade t o m en kvarte in bakfickan under ett hockeyderby mellan 0457 och 0455.Tacksamt så har rivaliteten mellan supportrarna mjuknat med åren men det är fortfarande som så att ett derby i Soft Center Arena mot just KHK är årets viktigaste match varje gång det återkommer.

White Angels snudd på gör i byxan i händelse av seger och staun lever upp i allra högsta grad om KHK vinner ikväll.Så väldigt mycket står på spel. Alla vet förutsättningarna, det kommer dessväre till stora delar vara tomt rörande hockeypublik när Krif Hockey tar emot Karlskrona HK klockan 19.00 i kväll. Men väldigt många älskar mer eller mindre matchen i alla fall.

Känslorna kommer åka i taket ute i stugorna där folk följer matchen via sin dator eller lägger upp den på sin tv. Det är alltid årets viktigste match när Krif Hockey och KHK möts. Även i kväll. Rätt bra att det är lillördag så det är okej att trycka ner en pilsner för den som vill. Domaren får släppa pucken när han vill. För många är redan taggade.

Precis som det ska vara. När hockeyn är som charmigast…

Relaterade artiklar