Nu börjar det – minus 6 miljoner och ett klassiskt derby…

Dela på facebook
Dela på twitter

Nu börjar det som vi alla vetat om skall komma, det vill säga kriserna i idrottsföreningarna. Senast i raden är TAIF som nu ligger 6 miljoner minus och så blir det ju när man bedriver en verksamhet som kostar och beroende av pandemin inte har några intäkter. Man säger att man klarar sig fram till jul.

Detta är självklart inte bara en Tingsrydsgrej utan såhär ser det ut för alla idrotsföreningar som bedriver sin verksamhet på elitnivå. Det som alltid förvånar mig i sådana här situationer är att spelarna nästan aldrig påverkas utan det är sponsorer och fans som skall stå för räddningarna. I HV 71 får spelarna gå ner 10% i lön och om du får 150 tkr i månaden eller 135 tkr kan ju nästan kvitta. Man får bara hoppas att så många som möjligt överlever detta.

Klassiskt derby

Ikväll är det dags för ett klassiskt derby mellan KHK och MGOIS. Mörrum har visat en stark trend senaste tiden och är med i kampen om de fem Allettan platserna. KHK ligger ju tvåa i serien men vi vet alla att det går undan i ett trepoängssystem så det gäller att hålla i. På förhand känns det lite fördel Mörrum efter den fina segern mot Troja men självklart hoppas man på vinst för KHK. Jag kör en klassiker, 4-2 till KHK med sista i öppen kasse av Niklas Johansson…

Ha det

Mikael Johansson

Relaterade artiklar