Olofströms IBK:s herrar i riktigt toppmöte

Dela på facebook
Dela på twitter

Ett lag som alltid är med högt upp i tabellen i Innebandyns division 1 är Olofströms IBK vars herrlag klockan 14 under lördagen tar emot serieledarna Åby hemma i grytan i Idrottshallen i Olofström. En av de mest engagerade i föreningen är Markku Torikka som är assisterande tränare i A-laget och har så många roller att det inte ens går att skriva ner alla. Vi kontaktade honom för att se vad han hade för känsla inför toppmötet.


Hej Markku! Sett till den senaste matchen som slutade med en betryggande seger med 8-3, vad kan ni ta med er från den prestationen in i lördagens match mot serieledaren?
Först och främst hade vi ett bra tålamod i hela 60 minuter och det måste vi ta med oss. Men det kommer bli en helt annan match också än den mot Vetlanda. Sen måste förstås också försvarsspelet sitta där.


Ni brukar ju ha ett bra publikstöd hemma i idrottshallen, vad tror du föranleder detta stöd och vad betyder det för er i laget?
Publikstödet är bra i vår lilla borg och hoppas att de hittar dit även på lördag. Det finns en bra kultur med innebandy i Olofström sedan många år tillbaka. Stödet vi får är alltid en inspiration för alla spelare ung som gammal.


Vad kan vi förvänta oss för matchbild på lördag?
– Jag tror det kommer bli en fartfylld match med två anfallsglada lag där båda ligger i toppen av antalet gjorda mål i serien.


Finns det någon speciell spelare att hålla ögonen på för publiken?
– Alla som varit nere och kollat på OIBK har sett att det finns en herre med nr 17 i form av Alexander Zoric som gör nästan vad han vill med klubba och boll. Men även nr 11 Hugo Karlsson har verkligen kommit igång de senaste matcherna, det finns väldigt bra med fart under de sulorna.


Vad tror du slutresultatet blir?
Jag gillar inte att tippa resultat men jag säger 4-4 efter 60 minuter och sen avgör Robin Mourujärvi i övertiden.


Text och intervju: Ola Gunnarsson

Relaterade artiklar