Vem tjänar på att KHK går i Konkurs…

Dela på facebook
Dela på twitter

Det självklara svaret är ingen. KHK har de tre senaste säsongerna genererat plusresultat vilket inneburit att de betat av på sin skulder från SHL-äventyret. Man hade förhoppningar om att vara ur tunneln denna säsongen men en svag publiksäsong innebar att man inte riktigt gick i mål. Hade man inte haft plus de tre åren så hade situationen varit annorlunda men man har faktiskt vänt och var på väg åt rätt håll.

Sedan kom katastrofen som alla drabbas av så även Karlskrona HK och nu ikväll står man inför svåra beslut att ta. Det jag tror kommer hända kl 19.00 idag när man har styrelsemöte är att man sätter Driftbolaget i konkurs för det behöver man egentligen inte men att behålla Karlskrona Hockey Klubb Idrott AB är ett måste att rädda.

Tar sig klubben igenom detta så behöver de få till en rekonstruktion så de blir av med skulder i balansräkningen och sedan kan gå vidare med en verksamhet som är möjlig att driva. Det som händer just nu är inget någon varit med om innan och är det något vi kommer behöva när idrotten drar igång så är det roliga aktiviteter i Karlskrona och KHK är absolut något som går under den kategorin.

Ikväll vet vi vilka beslut som är tagna och vilket håll klubben och advokaterna vill gå i dessa tider.

Ha det

Mikael Johansson

Relaterade artiklar